Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

wáánzinnig boek!

  • Frans

    Sinds een weekje ligt er een geweldig boek in de winkels. “Het waanzinnige van sneeuw” door Alex Boogers. De eerste Nederlandse roman vanuit en over de vechtkunst, met name het taekwondo. Boogers schrijft over de filosofie van de vechtkunstenaar, de weg, het verlangen. Het boek is verkleed als een roman. Echt een fantastisch boek! “Pulp fiction”, “Scarface”, “Lock, stock…”, als je van zulke films houdt, dan vlieg je door het boek heen. Een echte aanrader!!

  • ron

    weet je het isbn nummer ook

  • R. Lautenschläger

    Het waanzinnige van sneeuw, Alex Boogers

    Paperback | 318 Pagina's | Uitgeverij Podium B.V. | 2002

    ISBN: 9057593548

    Beschrijving :

    Remy is een slimme, eenzelvige jongen die na het plotselinge overlijden van zijn zusje Estee greep probeert te krijgen op zijn leven. Op doktersadvies gaat hij aan sport doen.

    Behalve een passie voor de vechtkunst, die hij als een danser beoefent, ontvlamt in Remy een felle hartstocht voor het mooie zusje van een bevriende, succesvolle thaibokser. Spannende gebeurtenissen volgen elkaar op - tot Remy in het ziekenhuis belandt.

    Tegen het kleurrijke decor van ziekenhuizen en vechtclubs, waar gezweet wordt en gedroomd, bedreigd en opgelicht, speelt zich de strijd af van Remy, een strijd die niet in de ring wordt gevoerd, maar in zijn hoofd.

    Het is de lezer die ten slotte knock-out achterblijft.

    'Het waanzinnige van sneeuw' is het aangrijpende portret van een jongen die schreeuwt van buiten en huilt van binnen.

    Alex Boogers (1970) woont in Vlaardingen. Hij debuteerde onder het pseudoniem M.L. Lee met ‘Het boek Estee’, waarover de pers schreef: “Zeer overtuigend (…) Het einde van het boek maakt je zo verslagen en verdrietig dat er geen plaats is voor andere emoties.”

    Recensie :

    '…Salinger-in-de-dop…'

    Als een uitgever iets werkelijk ontdekt meent te hebben, moet je de loftrompet maar glimlachend ondergaan. Debutant Alex Boogers (1970), uit het literaire niemandsland Vlaardingen, krijgt met zijn debuut ‘Het waanzinnige van sneeuw’ als klaroenstoot ‘Raging Bull meets Catcher in the Rye’ van zijn broodheer mee. Qua décor en vette dramatiek is het verhaal van hoofdpersoon Remy absoluut on-Nederlands: thai-boksers en vechtclubs zijn in de polderlandse literatuur ten opzichte van dubbende essayisten, leraren, dichters, zware shag en bruine kroegen ver in de minderheid. En het moet gezegd: Boogers heeft als Salinger-in-de-dop een loepzuivere, onopgesmukte stijl die heel wat linkse en rechtse directen aflevert. Dit debuut maakt op z'n minst nieuwsgierig naar volgend werk, maar Salinger-achtigen lopen historisch gezien het risico het bij één majestueus werk te houden. Afwachten, dus.

    http://www.gwrrf.nl/indexboek.php3?boek=169

  • Eline

    dt boek moet je cker lezen

    het is een van de mooiste boken die ik ooit gelezen heb

    heel herkenbaar.

    gewoon mooi

    het eerste deel op dit boek genaamd:het boek estee

    vind ik persoonlijk minder leuk

    vriendelike groet eline