Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

jiu jitsu of tae kwondo???

  • miranda

    hallo, ik wil graag een vechtsport gaan doen maar weet niet goed wat het verschil is tussen jj en tk. Kan iemand mij dat vertellen? Bedankt!

  • roy

    Ik denk dat je beter tae kwon do kunt doen omdat dat een veel leukere sport is. Ik heb zelf 6 jaar deze sport beoefend en vond het erg leuk!. Jiu jitsu is meer met worpen enzo… lijkt ook een beetje op judo. Als je ergens in een cafe ruzie krijgt denk ik niet dat je daar zoveel aan hebt. Tae kwon do is dus veel beter..

    gr. roy

  • Ludwig

    Ik zou beiden gaan doen. De combinatie van die 2 is heel goed. Alleen met trappen en stoten kom je er niet. Want als je in een heel druk cafe komt heb je waarschijnlijk ook niet de mogelijkheid om hoge trappen uit te voeren.

  • chung

    Tkd of jjtsu, beide is goed voor lichaam en geest. Maar m.i. is je in het begin(3 jaar minimaal) focussen op 1 sport beter. Cross-trainingen zijn wel goed als je in een van beide wat gevorderd bent. Heb zelf jaren tkd gedaan plus boksen. Het levert zeker winst op, maar technisch gezien moet je opletten dat de stijlen niet te veel van elkaar verwijdert liggen. Wing-chun en tkd bv is moeilijk omdat de standen zo verschillend zijn, en ook de filosofie van beide sporten verschilt enorm!

    Veel succes!

  • Geert

    De keuze tussen deze 2 ligt heel bij de persoonlijke smaak van welk soort stijl je wil gaan beoefenen. Als je meer de richting wil uitgaan van het Klemmenwerk, de worpen en het grondgevecht zou ik voor Ju-jitsu kiezen en als je je meer wil toerichten op het trap -en stootwerk kan je het beste naar TKD gaan.En het punt van Chung over crosstrainen klopt helemaal, je kan beter een stijl beheersen voor je er een tweede gaat bijnemen. Ik heb ook eerst mijn 1ste dan Ju-jitsu behaald voor ik TKD erbij ging nemen.

    Veel geluk in je keuze

  • Ludwig

    Ik vind niet dat je jezelf moet gaan specialiseren in 1 ding……ohw das een nieuwe discussie waard denk ik :-)